Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszos barackos lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 4 evőkanál cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 db kajszibarack (kissé érett és egészséges)

Szóráshoz

  • porcukor

Elkészítése

Tészta elkészítése

Egy 30×20 cm-es teflonbevonatú tepsit kivajazunk, lisztezünk. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral robotgéppel kb. 20 perc alatt kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel elkeverjük, majd óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk.

Sütés

A masszát a tepsibe öntjük, és a félbevágott, lisztbe mártott barackokat elrendezzük rajta úgy, hogy a sütés után 8 egyenletes négyzetet kapjunk, mindegyik közepén egy barackkal. 180 °C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Befejezés és tálalás

A kihűlt süteményt porcukorral megszórjuk, majd négyzetekre vágjuk. Azonnal tálaljuk, mert a barack melegen könnyen romlik, hűtve pedig a tészta keményedésre hajlamos.

Tipp

Ha különlegessé tennénk, a barackokat megszórhatjuk kevés fahéjjal vagy reszelt citromhéjjal, így még frissebb ízvilágot kapunk. A sütemény frissítő itallal, például jeges teával kínálva nyári délutánokon is tökéletes.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kokuszos-barackos-lepeny/