Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 4 tojás sárgája
- 25 dkg margarin
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 tk cukor
Töltelékhez:
- 4 tojásfehérje
- 30 dkg cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Kevés cukros, langyos tejbe belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a margarinnal és a tojás sárgákkal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és rugalmas tésztává dolgozzuk, ha szükséges, akkor egy kevés tejet adunk még hozzá. Két cipót formálunk belőle, letakarva kb fél órát pihentetjük a tésztát.
Addig elkészítjük a tölteléket. Vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, de nem főzzük meg. A vízgőzről levéve a 20 dkg kókuszreszeléket belekeverjük.
A tésztánkat téglalap alakúra kinyújtjuk a töltelék felét rákenjük, majd feltekerjük. 1 cm-es szeletekre vágjuk és margarinnal megkent sütőlemezre sorakoztatjuk. A másik adag tésztával is így járunk el.
A sütőt előmelegítjük, majd megsütjük szép pirosra a csigákat.


