Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszos-dióhabos csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 35 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg tehéntúró
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg vaj (fagyos/hideg)
  • csipet só

Kókuszhabos töltelék

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg darált dió
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • só

Elkészítése

A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval. Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni a tésztát (gyorsan dolgozzunk vele, hogy a vaj ne melegedjen fel a kezünktől).

Ezután csináljunk a közepébe egy mélyedést, tegyük bele a túrót, a tejfölt, adjuk hozzá a tojássárgát, kicsit keverjük össze, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (könnyen nyújtható tésztát kell hogy kapjunk, így ha szükséges, gyúrás közben még adhatunk hozzá egy kevés lisztet).

Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd kenjük rá a kókuszhabos tölteléket (kb, 0,5 cm vastagra nyújtsuk ki a tésztát).

A tojásfehérjéhez adjunk hozzá egy csipet sót, majd kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a vaníliás cukorral összekevert porcukrot, és verjük keményebb habbá (nem lesz teljesen kemény a hab). Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a darált diót, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.

A vékonyra kinyújtott tésztára egyenletesen kenjük rá a kókuszhabot, majd tekerjük fel úgy mint a bejglit.

Ezután egy éles késsel vágjuk fel kb 1-1,5 cm-re a tésztát, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb a csigákat, egy sütőpapírral kibélelt tepsire.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem).

Amikor a csigák teljesen kihűltek, olvasszuk fel a csokoládét, majd ízlés szerint csorgassuk a tetejére és várjuk meg, míg megdermed.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kokuszos-diohabos-csiga/