Elkészítése
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt átszitálva
- 3 dkg friss élesztő
- 1,5 dl langyos tej
- 4 ek kristálycukor
- csipet só
- 2 tojás + 1 tojás a kenéshez
- 8 dkg zsír
- kókuszreszelék
- kakaó
- cukor a hintéshez
Elkészítése:
A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor az felfutott, akkor a hozzávalókat összedolgozzuk. Puha tésztát kapunk, amit letakarva duplájára kelesztünk.
Ha a tészta megdagadt, akkor ketté vesszük és téglalap alakúvá nyújtjuk majd megszórjuk az egyiket a kakaóval, majd a tetejére cukrot szórunk, majd a másikat kókuszreszelékkel, majd annak a tetejére is cukor kerül.
Ezt követően feltekerjük a tésztát, mint a bejglit és az egyik végétől félbe vágjuk, de ne teljesen – én olyan 2 cm-t hagytam egyben. Ezután a két részt egymásra tekerem és sütőbe teszem. Ugyanígy jártam el a másikkal is.
180 fokon addig sütjük, amíg meg nem barnult.
