Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszos fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Fánk

  • 20 dkg finomliszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 dkg kókuszreszelék
  • 2 tojás
  • 3 dkg margarin (olvasztott)
  • 125 g görög joghurt (kókuszos)
  • 170 ml kókusztej
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • csipet só

Máz

  • 5 dkg étcsokoládé (olvasztott)
  • 3 dkg margarin (vagy kókuszolaj)
  • kókuszreszelék

Elkészítése

Először melegítsük elő a sütőt 220 fokra és a fánksütő forma mélyedéseit vajazzuk ki.

A tojásokat keverjük el a kétféle cukorral, a joghurttal, a kókusztejjel és az olvasztott margarinnal. A finomlisztet szitáljuk át, keverjük össze a rétesliszttel, kókuszreszelékkel, sütőporral, sóval és adjuk a joghurtos részhez.

A fánkforma mélyedéseit a peremig töltsük meg a tésztával, majd süssük 10 percig.

A maradék tésztához keverjük hozzá a cukrozatlan kakaóport (amennyiben sűrűnek érezzük a tésztát, öntsünk még hozzá egy kevés kókusztejet), majd ezeket is süssük 10 percig.

Miután megsültek a fánkok, hagyjuk kicsit hűlni a formában.

Közben az étcsokoládét és a margarint vízgőz fölött olvasszuk meg, majd egyenként mártogassuk meg bennük a fánkokat, ezután pedig szórjuk meg kókuszreszelékkel.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kokuszos-fank/