Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszos-karamellás sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kókuszreszelék

Krémhez

  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 1 csomag karamellás pudingpor (főzős)
  • 3 evőkanál kókuszreszelék

Tetejére

  • kókuszreszelék

Elkészítése

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját összekeverjük a cukorral. Ezután a felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tojások sárgáját és a kókuszreszeléket, majd óvatosan összekeverjük. Kivajazott, lisztezett tepsiben megsütjük.

A krémhez a pudingport a tejjel és cukorral kikeverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Amikor forr, beleöntjük a pudingporos keveréket, és sűrűsödésig főzzük. Ha kihűlt, a piskótára kenjük a krémet, majd megszórjuk kókuszreszelékkel. A piskótát akár ketté is vághatjuk, és megtölthetjük a krémmel.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kokuszos-karamellas-sutemeny-2/