Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszos kávés krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Kókuszos alaphoz

  • 7 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 2 darab nápolyi lap

Kávés krémhez

  • 7 tojássárgája
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál lefőzött kávé
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Díszítéshez

  • 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítése

A tojásfehérjéket verjük fel a cukorral kemény habbá, majd a kókuszreszeléket és a lisztet óvatosan keverjük el benne.

Két darab nápolyi lapot egy tepsi hátán rakjunk egymás mellé.

A kókuszos alapot egyenletesen simítsuk el a nápolyi lapokon.

Előmelegített 170 C° sütőben 10-12 perc alatt süssük készre.

A kávés krém hozzávalóit a margarin kivételével rakjuk egy hőálló tálba.

A tálat rakjuk gőz fölé és olvasszuk össze a hozzávalókat. Ha összeolvadtak a hozzávalók, akkor kézi robotgéppel 4-6 perc alatt keverjük jó habosra a kávés krémet.

Ha kihűlt a krém, akkor adjuk hozzá kockákra vágott margarint is, majd keverjük jó habosra a kávés krémet, végül egyenletesen kenjük a két darab kihűlt kókuszos alapunkra rá a krémet.

Egy szűrő segítségével díszítésképpen szórjuk meg kókuszreszelékkel.

Az elkészült süteményünket rakjuk pár órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kokuszos-kaves-kremes-2/