Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a szobahőmérsékletű vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és annyi tejfölt, hogy puha tésztát kapjunk. Miután összegyúrtuk, félretesszük pihenni, amíg elkészítjük a krémet. A krémhez a szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a rumot és a kókuszt. Végül a felvert tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a krémbe. A pihentetett tésztát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Barna Pap Monika
Beküldte: 2012.12.02.

Tészta

Krém

Máz

Elkészítése

A tésztához a szobahőmérsékletű vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és annyi tejfölt, hogy puha tésztát kapjunk. Miután összegyúrtuk, félretesszük pihenni, amíg elkészítjük a krémet.

A krémhez a szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a rumot és a kókuszt. Végül a felvert tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a krémbe.

A pihentetett tésztát kettévágjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, majd egy vajazott-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme is legyen. A tésztát megkenjük lekvárral, erre rákenjük a kókuszos krémet, majd a másik tésztalapot ráborítjuk. A tetejét megszurkáljuk villával, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

A mázhoz a tojássárgájákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd amikor a sütemény megsült, kivesszük a sütőből, és azonnal rákenjük a mázat. Visszatesszük a meleg sütőbe még 2-3 percre, hogy megszilárduljon a máz. Kihűlés után azonnal szeletelhetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Barna Pap Monika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is