Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszos kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10-15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csapott kávéskanál fahéj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 2-3 evőkanál tejföl

Krém

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg vaj
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 dl rum
  • 5 db tojásfehérje
  • sárgabaracklekvár

Máz

  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg porcukor

Elkészítése

A tésztához a szobahőmérsékletű vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és annyi tejfölt, hogy puha tésztát kapjunk. Miután összegyúrtuk, félretesszük pihenni, amíg elkészítjük a krémet.

A krémhez a szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a rumot és a kókuszt. Végül a felvert tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a krémbe.

A pihentetett tésztát kettévágjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, majd egy vajazott-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme is legyen. A tésztát megkenjük lekvárral, erre rákenjük a kókuszos krémet, majd a másik tésztalapot ráborítjuk. A tetejét megszurkáljuk villával, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

A mázhoz a tojássárgájákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd amikor a sütemény megsült, kivesszük a sütőből, és azonnal rákenjük a mázat. Visszatesszük a meleg sütőbe még 2-3 percre, hogy megszilárduljon a máz. Kihűlés után azonnal szeletelhetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kokuszos-kocka-2/