Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszos kosárka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók (16 db)A tésztához

  • 18,5 dkg liszt
  • 10 dkg hideg vaj
  • 6,5 dkg cukor
  • 1 tojás sárgája
  • csipetnyi só

A töltelékhez

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2 db tojásfehérje

A tetejére

  • 4 kockányi csokoládé
  • 1 csepp vaj

Elkészítése

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal gombóccá formázzuk, frissen tartó fóliába csomagolva 1/2 órára pihenni küldjük a hűtőszekrénybe. Ez alatt elektromos habverővel (türelmesek: kézzel) félkeményre verjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a cukrot, amivel fényesre keverjük, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket (egy mokkáskanálnyi vanília kivonat hozzáadása csodákra képes). Félretesszük.

A tésztát két frissen tartó fólialap között 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. A kosárkaformákkal kiszaggatjuk (nem szükséges megkenni a formák belsejét, mert elég zsiradékot tartalmaz a tészta). A kosárkákban elegyengetjük a tésztát. Tepsire helyezzük őket, majd egyenletesen belekanalazzuk a kókuszos masszát. Ne érjen a forma széléig, mert sütés közben megemelkedik a töltelék. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 12-15 perc alatt világosra sütjük. Kiborítjuk a formákból a kész süteményt, rácson kicsit hűlni hagyjuk, majd olvasztott csokoládéból cseppeket, vonalakat húzunk rá.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kokuszos-kosarka/