Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszos krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A lapokhoz:

  • 25 dkg finomliszt
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál tej
  • 1 dkg szalalkáli

A krémhez:

  • 3 csomag tejszínízű pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 1 liter tej
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg kókuszreszelék

A mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítése

A szalakálit a tejben feloldjuk. A lisztet, cukrot, kakaóport elkeverjük, majd a többi hozzávalóval egütt összegyúrjuk.

3 egyforma cipót formázunk a tésztából és egyenként tepsi méretű (20*30 cm-es) vékony lapokká nyújtjuk.

Zsírral kent tepsi hátoldalán (vagy sütőpapíron) 180 fokra melegített sütőben 6-7 perc alatt egyenként megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A pudingporokat a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre felfőzzük. Még forrón belekeverjük a vajat. Simára kikeverjük, majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk.

Ugyanabba tepsibe amin a lapokat sütöttük, teszünk egy lapot. Fele krémet forrón ráöntjük és elegyengetjük. Rátesszük a másik lapot, újból krém és befedjük a 3. lappal.

Egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük.

A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk és a süteményt bevonjuk vele, majd kókuszreszelékkel megszórjuk. Amikor a csokoládé megszilárdult, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kokuszos-kremes-5/