Elkészítése
A recept elkészítése egyszerű és gyors: a kukoricadarát kókuszreszelékkel és ízesítőkkel megfőzzük, hagyjuk puhulni, majd kihűlés után diónyi gombócokat formázunk belőle, amelyeket kókuszreszelékben meghempergetünk.
Elkészítés lépései
- Egy lábasban a tejet csipet sóval és mézzel összemelegítjük.
- Hozzáadjuk a kukoricadarát és 5 dkg kókuszreszeléket.
- Vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
- Addig főzzük, amíg sűrű, pöfögős masszát kapunk.
- Lefedve hagyjuk, hogy a gőzben még tovább puhuljon a kukoricadara.
- Ha a massza kihűlt, vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle.
- A gombócokat meghempergetjük a maradék kókuszreszelékben.
Tipp:
Behűtve a legfinomabb! Amennyiben titokban készíted és nem falja gombócozás közben a gyereksereg!
Nekem a kicsik segítettek, így bocsi, de nem érkeztem számolni hány darab gombóckára számítsatok végtermékként 🙂 (talán-talán 25 db?)
Ízlésedre bízom mivel tálalod . . . egyszerűen csak porcukorral hintve is finom, én baracklekvárral és natúr joghurtba kevert vaníliás cukor és szeder keverékével kínáltam. Mindkét verzió sikert aratott 🙂

