Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 2 tojás
- 2 ek tejföl
- 2 cl rumaroma
- 60 dkg liszt
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1/2 cs sütőpor
Tetejére:
- 1 tojásfehérje
- 5 dkg kókuszreszelék
Töltéshez:
- nutella vagy lekvár
Díszítéshez:
- 5 dkg olvasztott csokoládé
- 5 dkg fehércsokoládé
Elkészítése:
A vajat, a tojásokat, a tejfölt, a cukrot a rumaromával keverőgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kókuszreszeléket, majd az egészet jól összedolgozzuk.
Becsomagoljuk a tésztát és hűtőbe tesszük egy órára.
Enyhén lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk és tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatjuk.
Enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük a korongokat, majd kókuszreszelékbe mártjuk. Sütőpapírral fedett tepsiben világosra sütjük 180 fokon kb 10-12 perc alatt.
Nutellával vagy lekvárral összeragasztunk 2-2-őt, majd olvasztott csokival lecsorgatjuk.

