Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kókuszos sütik

Kókuszos londoni szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a cukrot, a sütőport és a tojások sárgáját. Kevés tejjel összegyúrjuk, amíg egy jól formázható tésztát kapunk. A tésztát kinyújtjuk, majd egy zsírozott, kb. 22×34 cm-es tepsibe helyezzük. A kinyújtott tésztát savanykás lekvárral megkenjük. A tetejére elkészítjük a habot. A 3 tojásfehérjét 3 evőkanál vízzel kemény habbá […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.20.

A tésztához

Habhoz

Elkészítése

Először a lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a cukrot, a sütőport és a tojások sárgáját. Kevés tejjel összegyúrjuk, amíg egy jól formázható tésztát kapunk. A tésztát kinyújtjuk, majd egy zsírozott, kb. 22×34 cm-es tepsibe helyezzük. A kinyújtott tésztát savanykás lekvárral megkenjük.

A tetejére elkészítjük a habot. A 3 tojásfehérjét 3 evőkanál vízzel kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a 20 dkg cukrot, és tovább verjük, amíg szép fényes és kemény lesz. Ha a hab megfelelő állagú, óvatosan fakanállal beleforgatjuk a 10 dkg kókuszreszeléket.

A kókuszos habot egyenletesen elterítjük a lekvárral megkent tésztán. Az előmelegített sütőben, alacsony hőfokon (8 fokozatú gázsütőn 3-as fokozaton) kb. 20 percig sütjük, amíg a teteje enyhén barnás színt nem kap.

Miután a sütemény kihűlt, szeletekre vágjuk, és tálalhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is