Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszos londoni szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 3 db tojássárgája
  • kevés tej
  • sárgabaracklekvár (vagy valamilyen savanykás lekvár)

Habhoz

  • 3 db tojásfehérje
  • 3 evőkanál víz
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
Kókuszos londoni szelet

Elkészítése

Először a lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a cukrot, a sütőport és a tojások sárgáját. Kevés tejjel összegyúrjuk, amíg egy jól formázható tésztát kapunk. A tésztát kinyújtjuk, majd egy zsírozott, kb. 22×34 cm-es tepsibe helyezzük. A kinyújtott tésztát savanykás lekvárral megkenjük.

A tetejére elkészítjük a habot. A 3 tojásfehérjét 3 evőkanál vízzel kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a 20 dkg cukrot, és tovább verjük, amíg szép fényes és kemény lesz. Ha a hab megfelelő állagú, óvatosan fakanállal beleforgatjuk a 10 dkg kókuszreszeléket.

A kókuszos habot egyenletesen elterítjük a lekvárral megkent tésztán. Az előmelegített sütőben, alacsony hőfokon (8 fokozatú gázsütőn 3-as fokozaton) kb. 20 percig sütjük, amíg a teteje enyhén barnás színt nem kap.

Miután a sütemény kihűlt, szeletekre vágjuk, és tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kokuszos-londoni-szelet/