Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszos-mangós torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db érett mangó

Pisztáciás ropogós

  • 50 g pisztácia
  • 1 teáskanál matcha tea por
  • 50 g nádcukor
  • 50 g vaj
  • 50 g liszt

Krém

  • 400 ml kókusztej (konzerv)
  • 1 dl habtejszín
  • 20 g zselatinpor
  • vaníliaaroma
  • reszelt citromhéj
  • folyékony édesítőszer

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A pisztáciát aprítógépben ledaráljuk, majd a liszttel, a nádcukorral, a matcha tea porral és a vajjal összegyúrjuk.

A tésztát sütőpapíron kinyújtjuk 18 cm átmérőjű körré, majd 7 percig sütjük.

A mangót meghámozzuk, egyik felét vékonyra szeleteljük, a másik felét k. fél cm-esre kockázzuk.

A zselatint jéghideg vízbe áztatjuk, majd mikróban felolvasztjuk.

A kókusztejet vaníliával, reszelt citromhéjjal és folyékony édesítőszerrel ízesítjük. A habtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a kókusztejet és a zselatint.

Kapcsos tortaformában egymásra rétegezzük a hozzávalókat: a pisztáciás ropogóst megkenjük kevés krémmel, majd rátesszük a szeletelt mangót, erre újabb krémet kenünk, melyet megszórunk a kockázott mangóval, végül rákenjük a maradék krémet. Hűtőbe tesszük dermedni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kokuszos-mangos-torta/