Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kókuszos márványos kekszes krémes egy sütés nélküli desszert, amelynek alapját háztartási keksz adja, a rétegek közé pedig lágy kókuszos és kakaós krém kerül. Másnapra a keksz szépen megpuhul, így tökéletes, cukrászdai jellegű süteményt kapunk.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Linyah
Beküldte: 2013.08.28.

Hozzávalók

Elkészítése

Krém készítése

A pudingport, a zselatint, a tojássárgáját, a cukrot és a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük. Ezután felöntjük a maradék tejjel, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.

A még forró krémbe belekeverjük a margarint, majd kétfelé osztjuk: az egyik felébe a kókuszreszeléket, a másikba a kakaót adjuk. Mindkét részhez hozzáforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot (fele-fele arányban).

Összeállítás

Egy kisebb tepsi alját kirakjuk háztartási keksszel. Erre felváltva kanalazzuk a kókuszos és a kakaós krémet, majd óvatosan elsimítjuk. A tetejét ismét kekszréteggel fedjük be.

Pihentetés

A süteményt hűtőben legalább egy éjszakán át pihentetjük, hogy a keksz megpuhuljon és a krémek összeérjenek. Másnap szépen szeletelhető.

Tipp

A krém ízesíthető egy kevés vaníliaaromával vagy reszelt narancshéjjal is. Ha mutatósabb desszertet szeretnénk, a tetejére szórhatunk még egy kevés kókuszreszeléket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Linyah
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is