Elkészítése
Krém készítése
A pudingport, a zselatint, a tojássárgáját, a cukrot és a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük. Ezután felöntjük a maradék tejjel, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
A még forró krémbe belekeverjük a margarint, majd kétfelé osztjuk: az egyik felébe a kókuszreszeléket, a másikba a kakaót adjuk. Mindkét részhez hozzáforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot (fele-fele arányban).
Összeállítás
Egy kisebb tepsi alját kirakjuk háztartási keksszel. Erre felváltva kanalazzuk a kókuszos és a kakaós krémet, majd óvatosan elsimítjuk. A tetejét ismét kekszréteggel fedjük be.
Pihentetés
A süteményt hűtőben legalább egy éjszakán át pihentetjük, hogy a keksz megpuhuljon és a krémek összeérjenek. Másnap szépen szeletelhető.
Tipp
A krém ízesíthető egy kevés vaníliaaromával vagy reszelt narancshéjjal is. Ha mutatósabb desszertet szeretnénk, a tetejére szórhatunk még egy kevés kókuszreszeléket.
