Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 8 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 ek kakaó
Kókuszos krém:
- 10 tojásfehérje
- 1 csipetnyi só
- 15-20 dkg porcukor
- 30 dkg kókuszreszelék
Tetejére:
- 1 üveg magozott meggybefőtt
Elkészítése:
A lisztet a porcukorral, a kakaóval és a sütőporral elkeverjük. Elmorzsoljuk benne a hideg vajat, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és egy rugalmas, könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt 35 x 30 cm-es tepsibe helyezzük.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Félidőben hozzáadjuk a porcukrot és így verünk kemény habot belőle. Beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a krémet rákenjük a tepsiben lévő kakaós tésztalapra.
A meggyet lecsepegtetjük, és megszórjuk vele a süti tetejét.
180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.