Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 5 dkg zsír vagy margarin
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 2 evőkanál méz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Máz:
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 6 evőkanál tej
- 4 dkg kakaó
- 5 evőkanál rum
Forgatáshoz:
- 2 csomag kókuszreszelék
Elkészítése:
A cukrot a tojással és a margarinnal kikeverjük fehéredésig. Hozzákeverjük a mézet és a lisztben elkevert szódaport, valamint a tejet. Közepes hőmérsékleten kb 160-170 fokon tűpróbáig sütjük egy 25*35 cm-es tepsiben. A tepsit sütés előtt kivajazzuk, kilisztezzük.
A kész tésztát téglalap formára vágjuk és a felfőzött mázba (a máz hozzávalóit kis lángon összeolvasztjuk) és a kókuszreszelékbe forgatjuk.


