Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 150 g porcukor 1 tojás 2 ek méz 50 g margarin 4 ek tej 500 g sima liszt 1 csapott ek szódabikarbóna 1 ek tejföl Töltelék: 200 g margarin 150 g porcukor 1 csomag vaníliás cukor 400 ml tej 4 ek búzadara 50 g porcukor 100 g kókuszreszelék 400 g lekvár (barackos lekvár) […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.04.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 150 g porcukor
  • 1 tojás
  • 2 ek méz
  • 50 g margarin
  • 4 ek tej
  • 500 g sima liszt
  • 1 csapott ek szódabikarbóna
  • 1 ek tejföl

Töltelék:

  • 200 g margarin
  • 150 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 400 ml tej
  • 4 ek búzadara
  • 50 g porcukor
  • 100 g kókuszreszelék
  • 400 g lekvár (barackos lekvár)
  • 120 g tortabevonó (máz)


Elkészítése:

A tészta készítése:

A porcukrot a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 2 kanál mézet, 50 g margarint és a 4 kanál langyos tejet, és alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a tejfölt. Könnyen nyújtható tésztát készítünk. Ha kell, tejet még tehetünk bele. 4 db kb. 33×33-os lapot sütünk előmelegített 180 fokos sütőben kb. 12 perc alatt.

A töltelék készítése:

A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A tejben felfőzzük a búzadarát az 50 g cukorral, és ha kihűlt, összekeverjük a margarinnal, majd belekeverjük a kókuszreszeléket is.

Összeállítás:

2-2 lapot lekvárral összeragasztunk, közepére pedig a kókuszkrémet tesszük. Tetejét bevonjuk csokival, hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is