Hozzávalók:
- 120 g finomliszt
- 140 g porcukor
- 1 1/2 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 40 g nem sózott vaj (szobahőmérsékletű)
- 120 ml tej
- 1 tojás
- 1/4 teáskanál vaníliakivonat
- tortabevonó
- kókuszreszelék
Elkészítése:
Öntsük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a vajat egy elektromos keverőgépbe és keverjük alacsony sebességen, amíg homokszerű állagot nem kap. Fokozatosan öntsük bele a tej felét és keverjük, amíg fel nem veszi a tejet.
Verjük fel a tojást, a vanília kivonatot és a maradék tejet egy külön tálban néhány másodperc alatt, majd öntsük a lisztes keverékhez és alaposan dolgozzuk össze.
Melegítsük elő a sütinyalóka készítőt vagy a minifánk sütőt és töltsük fel a tésztával. 5 perc sülés után kivehető a tészta a formából.
Miután kihűlt a tészta, felolvasztott tortabevonóban és kókuszreszelékben megforgatjuk a golyókat.