Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 20 dkg liszt
- 16 dkg margarin
- 7 dkg porcukor
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 tojássárgája
Kókuszhab:
- 12 dkg porcukor
- 3 tojásfehérje
- 27 dkg kókuszreszelék
- lekvár ízlés szerint (én eperdzsemet kanalaztam a tésztára)
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a cukorral és a sütőporral, majd adjuk hozzá a margarint, és morzsoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük bele a kinyújtott tésztát. (Én a sütőpapíron nyújtottam ki, és úgy tettem a tepsibe.) Ezután a tepsiben lévő tésztát 10 percre tegyük be hűtőbe pihentetni.
A sütőt melegítsük fel, majd tegyük be a tepsit, és a tésztát közepes hőmérsékleten (180 fok) 15-20 perc alatt süssük elő. A hűtőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint kanalazzunk rá eperdzsemet. (Bármilyen lekvárral készíthetjük)
A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, és addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk. Ezután óvatosan keverjük hozzá a kókuszreszeléket.
Végül a kókuszos habot kanalazzuk rá a dzsem tetejére, majd egyenletesen simítsuk el.
Helyezzük vissza a meleg sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük készre, hogy a tetején a hab már szép színt kapjon.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.


