Elkészítése
Hozzávalók:
- 30 dkg szilvabefőtt
- 10 dkg mazsola
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 2 db tojás
- 5 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 0,5 csomag sütőpor
- 20 dkg finomliszt
- 6 ek lekvár/ dzsem (kenéshez)
- 5 dkg kókuszreszelék (szóráshoz)
Elkészítése:
A lecsepegtetett szilvabefőttet apróra vágjuk, elkeverjük a mazsolával és az őrölt fahéjjal. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a margarint, a vaníliás és a porcukrot.
A kikevert masszába beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojásfehérjékből felvert habot.
Margarinnal kikent, liszttel meghintett sütőformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
Amikor megsült, és közepesen kihűlt, kivesszük a formából, minden oldalát bekenjük lekvárral, és meghintjük kókuszreszelékkel.


