Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszos szívek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 4 db tojás
  • 2 dl cukor
  • 3 dl finomliszt
  • csipet só
  • 4 evőkanál olaj
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál kókuszreszelék

Töltelék

  • 4 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 3 dl tej
  • 10 dkg kókuszreszelék (fél cs)
  • cukor

Máz

  • 25 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál víz
  • 1 evőkanál margarin
Kókuszos szívek kép

Elkészítése

A tojások fehérjét a sóval felverjük, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat, és a szódaport, majd tovább keverjük, amíg a tojássárga és az olaj teljesen elkeveredik a fehérjével. Végül óvatosan beleforgatjuk a kókusszal elkevert lisztet, ügyelve, hogy a hab ne törjön meg.

A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk, és aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, szív alakú formával kivágjuk a piskótát, majd a szíveket kettévágjuk. Az alsó lapra tölteléket kenünk, majd rátesszük a következő szív alakú piskótát, azt is lekenjük töltelékkel, és ráhelyezzük a harmadik réteget.

A tetejüket mázzal lekenjük, majd kókuszreszelékkel megszórjuk. Hűtőbe tesszük, és ha megdermedt a máz, már fogyasztható is.

A töltelék elkészítéséhez az olajat forrósítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük. Mikor habzik, beleöntjük a tejet, a cukrot és a kókuszreszeléket. Addig főzzük, amíg kenhető masszát nem kapunk. Ha túl sűrű lenne, adhatunk hozzá még egy kis tejet.

A máz elkészítéséhez egy kis lábasba tesszük az összes hozzávalót, és lassú tűzön folyamatos keverés mellett egynemű masszává olvasztjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kokuszos-szivek/