Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszos torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 200 g finomliszt
  • 8 g szódabikarbóna
  • 150 g cukor
  • 2 tojás
  • 150 ml író
  • 150 ml étolaj
  • 200 g fehércsokoládé

Krémhez

  • 100 ml habtejszín
  • 20 g porcukor
  • 250 g mascarpone
  • vanília aroma
  • mandula aroma
  • 80 g kókuszreszelék

Bevonáshoz

  • 100 ml habtejszín
  • 20 g porcukor
  • vanília aroma
  • mandula aroma

Szóráshoz

  • kókuszreszelék

Elkészítése

Egy tálban összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot. Egy másik tálban kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk a tojásokat, írót és az étolajat. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és csomómentesre keverjük a mixerrel.

Sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük.

Amíg a lap sül, addig a fehércsokit megolvasztjuk.

Egy keverőtálba öntjük a habtejszínt és a porcukrot, majd felverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, az olvasztott csokit, egy evőkanál vaníliaaromát és 2 evőkanál mandulaaromát. Alapos kevergetés mellett hozzáadjuk a kókuszreszeléket.

Hasonlóképp készítjük a bevonót is. A habtejszínt felhabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadunk 1 teáskanál vanília és 1 teáskanál mandula aromát.

A kihűlt tortalapot kettévágjuk és habzsák segítségével beletöltjük a kókuszos krémet. A piskóta másik felét ráhelyezzük a tetejére, majd az egészet bevonjuk a habtejszínes krémmel. Kókuszreszelékkel megszórjuk a tetejét és az oldalát is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kokuszos-torta-2/