Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszos zabpehelykeksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 10 dkg xilit (vagy cukor)
  • 1 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 10 dkg zabpehely (GM)
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • vaníliaaroma
  • 5 dkg mazsola
  • 1 kávéskanál sütőpor

Elkészítése

Tészta:

A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A kész tésztát fél órára hűtőbe tesszük.

Formázás:

A pihentetett tésztából diónyi nagyságú gombócokat formálunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, majd villával kissé lenyomjuk.

Sütés:

Előmelegített, 180 °C-os sütőben körülbelül 10 perc alatt készre sütjük.

A keksz azonnal fogyasztható, de másnap is megőrzi puhaságát és frissességét.

Tipp:

A tésztába mazsola helyett keverhetünk apróra vágott aszalt sárgabarackot, áfonyát vagy akár csokoládédarabokat is. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, egy kevés fahéjjal vagy gyömbérrel is fűszerezhetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kokuszos-zabpehelykeksz/