Elkészítése
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a porcukrot és 5 evőkanál vizet. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, és tovább verjük a habverővel. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, belereszeljük a fél citrom héját, majd könnyedén a habba forgatjuk. Vajazott, lisztezett tortaformában sütjük, lassú tűznél. Csak ha kihűlt, borítjuk ki a formából, lapjában kettévágjuk, és megtöltjük.
Krém:
A tejben lisztet sűrűre főzzük. Levéve a tűzről, beletesszük a porcukrot, a vajat, a lekvárt és a kókuszreszeléket, amit előzőleg megdaráltunk a mákdarálón. Addig keverjük, míg sima, sűrű masszát nem kapunk. A torta tetejét is megkenjük, majd kókuszreszelékkel meghintjük.
