Elkészítése
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás sárgája
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- 30 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
- 3 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit: liszt, szobahőmérsékletű margarin, porcukor, tojássárgája, vaníliás cukor és sütőpor, alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen 4 mm vastagra nyújtjuk és egy perec alakú formával kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A csokit az olajjal forró víz felett felolvasztjuk, és a pereceket bevonjuk vele. Én egy villára raktam és egy kanállal mertem rá a csokit. Kicsit lecsöpögtetjük, és sütőpapírra téve hagyjuk a csokit megszilárdulni. Mikor már elkezdett megszáradni a bevonat, megszórjuk kókuszreszelékkel.
[box style=”info”]70 db perec lett belőle.[/box]


