Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg hántolt köles 1 liter víz fél mk só 4 dl tej vagy rizstej 2 tojás 5 ek kakaópor 2-4 ek xilit vagy cukor 3 ek (tápióka) keményítő kb 2,5 dl lekvár (nálam, házi eperdzsem) A tetejére: 1 tábla (GM) étcsoki 1 ek (szőlőmag)olaj Elkészítése: A kölest kiválogatjuk, átmossuk, majd a vízben feltesszük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
scarlett69
Beküldte: 2017.11.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg hántolt köles
  • 1 liter víz
  • fél mk só
  • 4 dl tej vagy rizstej
  • 2 tojás
  • 5 ek kakaópor
  • 2-4 ek xilit vagy cukor
  • 3 ek (tápióka) keményítő
  • kb 2,5 dl lekvár (nálam, házi eperdzsem)

A tetejére:

  • 1 tábla (GM) étcsoki
  • 1 ek (szőlőmag)olaj


Elkészítése:

A kölest kiválogatjuk, átmossuk, majd a vízben feltesszük főni, amit csipet sóval ízesítettünk. Ha megfőtt hagyjuk kihűlni.

A többi hozzávalót (tej, tojás, kakaópor, xilit, tápióka, lekvár) egy tálban összekeverjük, majd beledolgozzuk a kölest, nem kell tökéletesen összekeverni, ha azt szeretnénk, hogy olyan foltoska legyen, mint a képen.

A masszát kisebb tepsibe öntjük, amit előzőleg sütőpapírral béleltünk ki. Előmelegített sütőben 180 fokon, 40 percig sütjük.

Ha teljesen kihűlt vízgőz felett felolvasztott, olajjal elkevert étcsokival vonjuk be.

Miután a csoki megszilárdult kb 3*3 cm-es kockákra szeljük. Azonnal fogyasztható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
scarlett69
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is