Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Komakosár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg sertészsír
  • 2 tojás
  • 40 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • csipet só

Töltelék

  • 30 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál tej
  • 25 dkg margarin

Díszítéshez

  • 1 tojásfehérje
  • 7 dkg porcukor

Elkészítése

A zsírt a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az egész tojást és az egy tojássárgáját, amivel tovább keverjük. Végül a sóval, liszttel elkevert sütőporral összegyúrjuk.

A tésztából kb 38-40 egyenlő gombócot készítünk, majd a kosárka formákba egyenletesen belenyomkodjuk.

Előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük kb 20-25 perc alatt.

A töltelékhez a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a margarint és a tejet, majd összedolgozzuk. Kis lángon sűrű krémmé főzzük és még melegen a kosárkákat megtöltjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a porcukort és a kihűlt kosárkákat ezzel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/komakosar/