Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 csipet só
- 0,5 tasak sütőpor
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj/margarin
- 3 közepes tojás
- 0,5 dl tejszín (30%-os)
- 30 dkg meggy
Elkészítése:
A meggyet kimagozzuk, és hagyjuk kicsit lecsepegni. A sütőt előmelegítjük. Egy kisebb tepsit (20*32 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport.
A vajat/margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejszínt. Beleszórjuk a sütőporos lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a tésztába forgatjuk.
A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, a tetejére szórjuk a meggyet.
170 fokon, hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.
[box style=”info”]A meggyes sütiknek se szeri, se száma, mindegyik olyan finom, hogy ha elkezdjük kóstolgatni, nagyon nehéz abbahagyni. Ez is pont az a fajta. Bár nem túl nagy adag, de könnyű, szinte habos a tésztája.
Ha nincs kéznél tejszín, akkor helyettesíthető sűrű joghurttal, esetleg krémes tejföllel.[/box]