Elkészítése
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, és óvatosan eltávolítjuk a magházukat. A kristálycukrot összekeverjük őrölt fahéjjal, majd a körtefeleket megforgatjuk benne. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
A leveles tésztát kinyújtjuk, és akkora négyzetekre vágjuk, amelyek kissé nagyobbak a körtefeleknél. Minden körtét egy-egy tésztalappal beburkolunk, a széleket aláhajtjuk és óvatosan rányomkodjuk. A tészta egyik csücskét felfelé hagyjuk, ez lesz a körte szára. A félretett tésztából kisebb darabokat vágunk vagy szaggatunk, amelyekből levelet formázunk, és a szár mellé illesztjük.
A tetejét villával megszurkáljuk, majd megkenjük felvert tojássárgájával. Ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés fahéjas cukorral is.
Előmelegített sütőben, 175–180 fokon addig sütjük, amíg a tészta aranybarnára pirul, és ropogósra sül.
Tipp
Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, a körték belsejébe tehetünk egy kevés darált diót vagy étcsokoládé darabkákat, így gazdagabb ízt kapunk. A kész süteményeket vaníliasodóval vagy gombóc vaníliafagyival tálalva igazán elegáns desszertet varázsolhatunk belőlük.
