Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Körte leveles tésztában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 5-6 db körte (ez mérettől is függ, ha kisebbek, akkor többre is szükség lehet)
  • kristálycukor
  • fahéj
  • 2 db tojássárgája

Elkészítése

A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, és óvatosan eltávolítjuk a magházukat. A kristálycukrot összekeverjük őrölt fahéjjal, majd a körtefeleket megforgatjuk benne. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.

A leveles tésztát kinyújtjuk, és akkora négyzetekre vágjuk, amelyek kissé nagyobbak a körtefeleknél. Minden körtét egy-egy tésztalappal beburkolunk, a széleket aláhajtjuk és óvatosan rányomkodjuk. A tészta egyik csücskét felfelé hagyjuk, ez lesz a körte szára. A félretett tésztából kisebb darabokat vágunk vagy szaggatunk, amelyekből levelet formázunk, és a szár mellé illesztjük.

A tetejét villával megszurkáljuk, majd megkenjük felvert tojássárgájával. Ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés fahéjas cukorral is.

Előmelegített sütőben, 175–180 fokon addig sütjük, amíg a tészta aranybarnára pirul, és ropogósra sül.

Tipp

Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, a körték belsejébe tehetünk egy kevés darált diót vagy étcsokoládé darabkákat, így gazdagabb ízt kapunk. A kész süteményeket vaníliasodóval vagy gombóc vaníliafagyival tálalva igazán elegáns desszertet varázsolhatunk belőlük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/korte-leveles-tesztaban/