Elkészítése
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 körte – nem kell meghámozni
- 25 dkg áfonya
- 3 tojás
- 20 dkg liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 ek tej
- 3 ek barna cukor
Elkészítése:
A vajat cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Hozzákeverjük a lisztben elkevert sót, gyömbért, tejet. Összeforgatjuk.
Egy 24 x 24 cm-es sütőformát kibélelünk sütőpapírral, enyhén kikenjük zsiradékkal, majd rászórjuk a barna cukrot.
Az alját kirakjuk az összes szeletelt körtével és az áfonya felével. Ráöntjük a masszát, és rászórjuk a maradék áfonyát.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
[box style=”info”]Tálalható körtével felfelé is, akkor nevezhetjük körtés áfonyás fordított süteménynek is.[/box]


