Elkészítése
Tészta
A lisztet a sütőporral, sóval, cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a margarint és a tejet. A folyadékot fokozatosan adagoljuk, hogy ragacsos, de formázható tésztát kapjunk. A tésztát lefedve 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
Gyümölcsréteg
A körtéket meghámozzuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Egy kivajazott jénaiba tesszük, ráöntjük a citromlevet, megszórjuk a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és az 1 evőkanál liszttel, majd alaposan átforgatjuk.
Összeállítás és sütés
A pihentetett tésztából kisebb darabokat csippentünk, és lazán a gyümölcsrétegre dobáljuk. A tetejét megszórjuk 1 evőkanál cukorral. Előmelegített sütőben, 175 °C-on addig sütjük, amíg a tészta aranybarnára pirul, és a körte szaftosan bugyog alatta.
Tipp
Tálaláskor kínálhatjuk vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal. A gyümölcsréteg variálható: a körte mellé keverhetünk almát, szilvát vagy bogyós gyümölcsöket is.

