Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Körtés cobbler recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 20-25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 1 csipet só
  • 10 dkg cukor

Gyümölcsréteg

  • 6 db körte
  • 3 csapott evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 db citrom leve
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál liszt

A tésztára sütés előtt

  • 1 evőkanál cukor

Elkészítése

Tészta

A lisztet a sütőporral, sóval, cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a margarint és a tejet. A folyadékot fokozatosan adagoljuk, hogy ragacsos, de formázható tésztát kapjunk. A tésztát lefedve 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.

Gyümölcsréteg

A körtéket meghámozzuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Egy kivajazott jénaiba tesszük, ráöntjük a citromlevet, megszórjuk a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és az 1 evőkanál liszttel, majd alaposan átforgatjuk.

Összeállítás és sütés

A pihentetett tésztából kisebb darabokat csippentünk, és lazán a gyümölcsrétegre dobáljuk. A tetejét megszórjuk 1 evőkanál cukorral. Előmelegített sütőben, 175 °C-on addig sütjük, amíg a tészta aranybarnára pirul, és a körte szaftosan bugyog alatta.

Tipp

Tálaláskor kínálhatjuk vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal. A gyümölcsréteg variálható: a körte mellé keverhetünk almát, szilvát vagy bogyós gyümölcsöket is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kortes-cobbler/