Elkészítése
A körtéket meghámozzuk, negyedekra vágjuk és a magházát eltávolítjuk. A körteszeleteket citromlével meglocsoljuk.
A vajat, a cukrot, a sóval és a rumaromával kikeverjük. A tojásokat egyenként beleverjük. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük és a tejjel együtt a masszába forgatjuk.
Egy mélyebb, sütőpapírral bélelt tepsiben (kb 20*30 cm) egyenletesen elkenjük a tésztát, elsimítjuk és a körte darabokat elrendezzük rajta, majd 180 fokra melegített sütőben megsütjük 30 perc alatt.
A tejből a szokásos módon sűrű vaníliás krémet készítünk a cukorral és a pudingporral. Amikor a puding kihűlt, még egyszer alaposan átkeverjük.
A tejszínt keményre verjük és óvatosan beleforgatjuk a kihűlt, átkevert pudingba.
A kihűlt süteményt lekvárral megkenjük, majd a krémet a körtés süteményen szétterítjük, végül 1 órára hűtőbe tesszük.
A lekvárt felforrósítjuk és a csokoládét beletördeljük. A vízben a zselatint felodjuk és hozzákeverjük.
Kissé hűtjük, majd habzsákba töltve csíkokat húzunk a krém tetejére.
Fél marék diót 2 evőkanál kristálycukrral karamellizálunk, majd zsírral kent tányérra öntjük. Amikor kihűlt aprítógépben összezúzzuk. Ezzel a grillázzsal díszítjük a süteményt.









