Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Körtés krémes sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A krémhez

  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 250 ml habtejszín

A tésztához

  • 60 ml tej
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • 20 ml rumaroma
  • csipet só
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 4 darab körte
  • 1 evőkanál citromlé

A megsült sütemény lekenéséhez

  • 3 evőkanál szilvalekvár

A tetejére

  • 2 evőkanál szilvalekvár
  • 5 dkg csokoládé
  • 30 ml víz
  • 1 evőkanál zselatin
  • 2 evőkanál grillázs (aprítva)

Elkészítése

A körtéket meghámozzuk, negyedekra vágjuk és a magházát eltávolítjuk. A körteszeleteket citromlével meglocsoljuk.

A vajat, a cukrot, a sóval és a rumaromával kikeverjük. A tojásokat egyenként beleverjük. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük és a tejjel együtt a masszába forgatjuk.

Egy mélyebb, sütőpapírral bélelt tepsiben (kb 20*30 cm) egyenletesen elkenjük a tésztát, elsimítjuk és a körte darabokat elrendezzük rajta, majd 180 fokra melegített sütőben megsütjük 30 perc alatt.

A tejből a szokásos módon sűrű vaníliás krémet készítünk a cukorral és a pudingporral. Amikor a puding kihűlt, még egyszer alaposan átkeverjük.

A tejszínt keményre verjük és óvatosan beleforgatjuk a kihűlt, átkevert pudingba.

A kihűlt süteményt lekvárral megkenjük, majd a krémet a körtés süteményen szétterítjük, végül 1 órára hűtőbe tesszük.

A lekvárt felforrósítjuk és a csokoládét beletördeljük. A vízben a zselatint felodjuk és hozzákeverjük.

Kissé hűtjük, majd habzsákba töltve csíkokat húzunk a krém tetejére.

Fél marék diót 2 evőkanál kristálycukrral karamellizálunk, majd zsírral kent tányérra öntjük. Amikor kihűlt aprítógépben összezúzzuk. Ezzel a grillázzsal díszítjük a süteményt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kortes-kremes-sutemeny/