A tojásokat a puha margarinnal és a cukorral habosra keverjük. Lassan hozzáadjuk a joghurtot, a darált diót, valamint a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, 24×22 cm-es tepsibe simítjuk.
A körtéket meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd 2–3 percig forró, citromos vízben főzzük. Leszűrjük, és egyenletesen elosztjuk a tészta tetején.
A lepényt előmelegített, 180 fokos sütőben 20–25 perc alatt megsütjük. Amíg még meleg, a tetejét forró baracklekvárral vékonyan megkenjük, majd hagyjuk kihűlni.
Tipp
A baracklekvár helyett szilvalekvárral vagy birslekvárral is készíthetjük, így változatos ízvilágot kapunk. Tálaláskor megszórhatjuk kevés porcukorral, vagy kínálhatjuk egy gombóc vaníliafagyival is.