Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Körtés lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 dl natúr joghurt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom leve
  • 1 kg körte
  • 10 dkg baracklekvár

Elkészítése

A tojásokat a puha margarinnal és a cukorral habosra keverjük. Lassan hozzáadjuk a joghurtot, a darált diót, valamint a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, 24×22 cm-es tepsibe simítjuk.

A körtéket meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd 2–3 percig forró, citromos vízben főzzük. Leszűrjük, és egyenletesen elosztjuk a tészta tetején.

A lepényt előmelegített, 180 fokos sütőben 20–25 perc alatt megsütjük. Amíg még meleg, a tetejét forró baracklekvárral vékonyan megkenjük, majd hagyjuk kihűlni.

Tipp

A baracklekvár helyett szilvalekvárral vagy birslekvárral is készíthetjük, így változatos ízvilágot kapunk. Tálaláskor megszórhatjuk kevés porcukorral, vagy kínálhatjuk egy gombóc vaníliafagyival is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kortes-lepeny/