Elkészítése
Tészta:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a tejet és a vajat. Cipót gyúrunk belőle, fóliába csomagoljuk és kb fél órára hűtőbe tesszük.
Körte:
A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk és vékony szeletekre vágjuk. Ezután citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg.
Tetejére:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat simára keverjük a tejföllel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a túróval és a pudingporral. Ezután beleforgatjuk a felvert fehérjehabot.
Összeállítás és sütés:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tésztát kinyújtjuk, majd egy 16*24 cm-es tepsibe tesszük úgy, hogy a peremére is legyen.
Rásimítjuk a túrós öntetet, majd kirakjuk a tetejét a körteszeletekkel, amelyeket kissé belenyomkodunk a krémbe. A maradék körteszeleteket félretesszük.
A pitét kb 40 percig sütjük, majd teljesen kihűtjük.
Tálalás:
A kihűlt süteményt a félretett körteszeletekkel díszítjük, igény szerint tejszínhabbal is kiegészítjük. A tetejét porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp:
A körte helyett használhatunk almát vagy barackot is, így változatosabb lesz a sütemény. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, egy kevés fahéjjal vagy reszelt citromhéjjal is ízesíthetjük a túrós öntetet.


