Elkészítése
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a narancsos üdítőt. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ezután belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a két tasak pudingport.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tészta felét. Erre rárakjuk a meghámozott, vékonyra szeletelt körtét, végül a maradék tésztát ráöntjük.
Előmelegített sütőben, 180 °C-on addig sütjük, amíg a tészta szép aranybarna lesz, és a beleszúrt tű tisztán jön ki.
Tipp
A tetejét megszórhatjuk porcukorral vagy vaníliás cukorral tálalás előtt. Ha még gyümölcsösebb ízre vágyunk, a körtét vegyesen más gyümölccsel, például barackkal vagy szilvával is rétegezhetjük.
