Elkészítése
Tészta elkészítése
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a narancsos üdítőt, majd addig keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjehabot.
Összeállítás és sütés
A massza felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd elosztjuk rajta a meghámozott, felszeletelt körtét. Ráöntjük a maradék tésztát, és előmelegített sütőben 180 °C-on tűpróbáig sütjük.
Tálalás
A kihűlt süteményt ízlés szerint porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp
A körtét lecserélhetjük almára vagy barackra is, illetve a narancsos üdítőt citromos változattal helyettesíthetjük. Így mindig egy kicsit más ízvilágú, frissítő süteményt készíthetünk.
