Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet, a vajat, a cukrot és a tojássárgáját összegyúrjuk, amíg egynemű tésztát kapunk. Kis golyókat formázunk belőle, és kosárformákba nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük. A megsült kosárkákat hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése
A csokis pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Amikor elkészült, még melegen hozzákeverjük a margarint, és simára dolgozzuk. A krémet hagyjuk teljesen kihűlni.
Összeállítás
A kihűlt kosárkákat megtöltjük a csokis krémmel. Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy a krém szépen megdermedjen.
Tipp
A kosárkákat feldobhatjuk friss gyümölcsökkel, például málnával, eperrel vagy banánszeletekkel. Ha szeretjük, a krém tetejét megszórhatjuk reszelt csokoládéval is, így még mutatósabb lesz.

