Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Linzerek

Kosárka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kosárka egy igazi klasszikus édesség, amit sokféleképpen variálhatunk. A ropogós omlós tészta és a krémes csokis töltelék együtt egyszerű, mégis mutatós süteményt ad. Vendégségbe, ünnepre vagy csak egy hétvégi nassolásra is remek választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.25.

Tészta

Krém

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, a vajat, a cukrot és a tojássárgáját összegyúrjuk, amíg egynemű tésztát kapunk. Kis golyókat formázunk belőle, és kosárformákba nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük. A megsült kosárkákat hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése

A csokis pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Amikor elkészült, még melegen hozzákeverjük a margarint, és simára dolgozzuk. A krémet hagyjuk teljesen kihűlni.

Összeállítás

A kihűlt kosárkákat megtöltjük a csokis krémmel. Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy a krém szépen megdermedjen.

Tipp

A kosárkákat feldobhatjuk friss gyümölcsökkel, például málnával, eperrel vagy banánszeletekkel. Ha szeretjük, a krém tetejét megszórhatjuk reszelt csokoládéval is, így még mutatósabb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is