Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kosárka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojássárgája

Krém

  • 7 dl tej
  • 2,5 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 7 dkg margarin

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, a vajat, a cukrot és a tojássárgáját összegyúrjuk, amíg egynemű tésztát kapunk. Kis golyókat formázunk belőle, és kosárformákba nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük. A megsült kosárkákat hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése

A csokis pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Amikor elkészült, még melegen hozzákeverjük a margarint, és simára dolgozzuk. A krémet hagyjuk teljesen kihűlni.

Összeállítás

A kihűlt kosárkákat megtöltjük a csokis krémmel. Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy a krém szépen megdermedjen.

Tipp

A kosárkákat feldobhatjuk friss gyümölcsökkel, például málnával, eperrel vagy banánszeletekkel. Ha szeretjük, a krém tetejét megszórhatjuk reszelt csokoládéval is, így még mutatósabb lesz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kosarka-2/