Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kosárka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj ( vagy margarin)
  • 1 db tojás
  • 10 dkg őrölt dió
  • 7 dkg cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 dkg sütőpor
  • 1 dl tej

Krém

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 16 dkg porcukor
  • magozott meggy (a tetejére )

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd kosár formákba nyomkodjuk vékonyan. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. (Ha a forma még nem bejáratott kenjük ki vajjal vagy olajjal.) Ha megsült akkor kiborítjuk a formákból.

A krémhez a tejet felfőzzük a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt akkor hozzáadjuk a vajat vagy margarint és jó alaposan elkeverjük. A formákat megtöltjük a krémmel és a tetejére magozott meggyet vagy másmilyen gyümölcsöt teszünk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kosarka/