Elkészítése
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 2 dkg kakaópor
- 6 dkg durvára vágott dió
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
- 14 dkg finomliszt
- 5 dkg olvasztott vaj
- fél csomag sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a fahéjat, a citrom reszelt héját és a kakaóport, majd az egészet összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és könnyedén hozzákeverjük az aprított diót is.
A tésztát olajjal kikent, morzsával megszórt őzgerincformába öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen, tűpróbáig sütjük.
Amikor elkészült kivesszük és hagyjuk lehűlni, hidegen szeleteljük. 10 dkg olvasztott csokival bevontam, aprított dióval megszórtam.

