Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A Kossuth kifli egy régi magyar klasszikus sütemény, amely egyszerre könnyű és citromosan frissítő. A puha, habos tészta és a citromos cukormáz különleges ízélményt ad, a jellegzetes félhold formája pedig igazán mutatóssá teszi. Ünnepi asztalra és hétköznapi nassolásra is remek választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mennyei
Beküldte: 2013.08.29.

Hozzávalók

A mázhoz

Elkészítése

Tészta elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojások sárgáját a porcukorral, a margarinnal, a két citrom reszelt héjával és az egyik citrom kifacsart levével krémesre keverjük. A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.

A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd óvatosan a tojásfehérje habba forgatjuk. Ezután a sárgájás masszát is hozzáadjuk, és az egészet egyneművé dolgozzuk. A tésztát vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Máz készítése

A porcukrot a másik citrom levével és a langyos vízzel simára keverjük. A forró sütemény tetejére egyenletesen rákenjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a máz megdermedjen.

Tálalás

A kihűlt süteményt félhold alakú szaggatóval kiszúrjuk, és tálcára rendezzük.

Tipp

Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, a mázba kevés reszelt citromhéjat vagy narancshéjat is keverhetünk. A klasszikus citromos íz mellett dióval vagy mandulával is gazdagítható a tészta.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
mennyei
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is