Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kossuth kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 1 db citrom leve
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

A mázhoz

  • 30 dkg porcukor
  • 1 db citrom leve
  • 3 evőkanál langyos víz

Elkészítése

Tészta elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojások sárgáját a porcukorral, a margarinnal, a két citrom reszelt héjával és az egyik citrom kifacsart levével krémesre keverjük. A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.

A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd óvatosan a tojásfehérje habba forgatjuk. Ezután a sárgájás masszát is hozzáadjuk, és az egészet egyneművé dolgozzuk. A tésztát vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Máz készítése

A porcukrot a másik citrom levével és a langyos vízzel simára keverjük. A forró sütemény tetejére egyenletesen rákenjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a máz megdermedjen.

Tálalás

A kihűlt süteményt félhold alakú szaggatóval kiszúrjuk, és tálcára rendezzük.

Tipp

Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, a mázba kevés reszelt citromhéjat vagy narancshéjat is keverhetünk. A klasszikus citromos íz mellett dióval vagy mandulával is gazdagítható a tészta.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kossuth-kifli-2/