Elkészítése
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 33 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 18 dkg cukor
- 1 ek rum
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg dió
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd apránként a puha vajat is hozzáadjuk, és tovább habosítjuk.. A citrom reszelt héját belekeverjük a lisztbe, majd a keményre vert tojás fehérjével váltakozva a cukros keverékhez adjuk. Közben a rumot is tegyük bele.
Egy 28 x 22 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tésztát beleöntjük. Tetejére durvára darált diót szórunk.
190°C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsül.
Miután kihűlt, kerek kiszúróval félholdakat szúrunk ki a tésztából.
